Inspiratiesessie over de vele praktische toepassingen van een ‘virtuele wereld’

Woensdag 31 oktober 2018 kwamen negen ondernemers bij elkaar bij Blue Tea in Ittervoort om geïnspireerd te worden over wat een ‘virtuele wereld’ hun organisatie te bieden heeft. Virtual Reality, Augmented Reality, Mixed Reality en Digital Twin; Wat is nu precies het verschil? Wat is de toegevoegde waarde? En hoe implementeer je deze nieuwe technologieën op een slimme manier in je bedrijf?

Connected Learning‘Tijdens onze Connected Learning bijeenkomsten laten MKB-bedrijven zicht inspireren met praktische toepassingen van experts en kunnen zij deze toepassingen ook tevens zelf ervaren.’ zegt Ton Hagelstein, Programmamanager van Keyport 2020 dat deze bijeenkomsten organiseert.  ‘Daarnaast kijken we naar de mogelijkheden tot samenwerking met andere bedrijven, het onderwijs en de overheid.’

Zelf aan de slag met een ‘virtuele wereld’?

Tijdens de bijeenkomst op 31 oktober konden de deelnemers zelf de diverse toepassingen van Augmented Reality (AR), Virtual Reality (VR) en Mixed Reality ervaren. Zo konden zij van een dam van 150m hoog springen met een parachute, een brand blussen in de operatiekamer van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop en een Digital Twin van een echte machine in de virtuele wereld testen. Tevens kregen zij de techniek uitgelegd en konden zij al hun vragen stellen aan TWNKLS (AR expert), Blue Tea (expert in het ontwikkelen van opleiding in een virtuele wereld, Unit040 (expert in Digital Twin), Saasen Groep (MKB-ondernemer met een VR-tool) en Fontys Hogeschool (docent van de minor VR).

Een quote van één van de aanwezige ondernemers:

“Ik heb in ieder geval veel inspiratie opgedaan. Bij het naar buiten lopen met mijn collega, kon ik alleen maar het woord “GAAF’ uitbrengen en smaakt naar meer.”

Over automatisering en Internet of Things

Op 12 december 2018 organiseren we nog een bijeenkomst over Automatisering voor de maakindustrie en logistiek bij Field Lab Robotics en in februari zal een bijeenkomst georganiseerd worden over the Internet of Things (IoT). Bekijk voor meer informatie de agenda van Lerend Leven.

Samenvatting van de bijeenkomst op 31 oktober 2018

AR VR en digital twin