Me.master 1.

Leer met beelden bewust te maken wat er onbewust bij iemand gebeurt.

Ieder mens is anders. Met eigen ideeën, een eigen manier van werken, een eigen manier van communiceren. In me.master 1 leer je om mensen te helpen hun energie te vinden in de dingen die zij doen. 

Wat is de me.master 1?

Tijdens de me.master 1 leer je te werken met de me.scan. Met behulp van de me.scan leer je waar iemand staat: welke positie hij of zij inneemt (binnen een organisatie). Na de me.master 1 kun je iemand middels een ontwikkelgesprek inzicht geven in zijn of haar natuurlijke aanleg (wie je bent) en zijn of haar ontwikkelde gedrag (wat je aangeleerd hebt). Je leert om te analyseren waar kansen en belemmeringen liggen en hoe deze benut of verholpen kunnen worden. Zo kun je samen kijken hoe iemand zich het beste verder kan ontwikkelen (binnen de organisatie), op een manier waar diegene energie van krijgt.

Tijdens de me.master 1 ga je ook dieper in op jouw eigen profiel en doorloop je een ontwikkeling op persoonlijk gebied. Zo versterkt de me.master 1 je zowel op professioneel en persoonlijk vlak in jouw werk.

Na de me.master 1 ben je in staat om:

Te werken met de psychologische principes die ten grondslag liggen aan het me.model
Ontwikkelmogelijkheden te zien en bespreken
Inzichtelijk te maken welke belemmeringen deze ontwikkeling in de weg staan
Samen te onderzoeken hoe die gewenste ontwikkeling in gang te zetten.
Iemand te helpen eigenaarschap te pakken over zijn of haar ontwikkeling.
Iemand aan te sturen in dagelijkse werkzaamheden op een manier die bij iemand past.

Voor wie is de me.master 1?

De me.master 1 is voor iedereen die in zijn of haar werk te maken heeft met mensen: ondernemers, managers, leidinggevenden, projectleiders, coördinatoren, HR-professionals, mediators, docenten, trainers, (loopbaan)begeleiders.

 • Wil jij mensen centraal stellen en wil je werken aan een meer mensgerichte werkomgeving?
 • Een omgeving waarin mensen energie krijgen van wat ze doen en tegelijkertijd succesvoller worden?
 • Zoek je handvatten om inzicht te krijgen in (verborgen) talenten van mensen, zodat je ze kunt helpen die te benutten?

Herken je jezelf in 1 of meer van deze vragen? Dan is de me.master 1 echt iets voor JOU!

Om deel te kunnen nemen aan de me.master 1 is het vereist dat je zelf de impact van de me.scan ervaren hebt. In een uitgebreid ontwikkelgesprek bespreken we jouw me.scan en onderzoeken we samen of de me.master 1 bij jou past.

Programma

Dag 1:

 • Basis analytische psychologie
 • Basiskennnis over natuurlijk en aangeleerd gedrag
 • Interpretatie, werking en onderliggende dynamieken van de Me.-scan

Dag 2:

 • Verdieping op de me.scan
 • Gesprekstechnieken
 • Toepassingen me.scan

Na de twee opleidingsdagen krijgen deelnemers 4 gratis licenties om zelfstandig te oefenen met de me.scan. Deze opgedane ervaring wordt aan de opleider teruggekoppeld en besproken. Tevens heeft de deelnemer keuze om:

 • de opleider het gesprek te laten voeren en zo aanwezig te zijn bij het gesprek.
 • samen met de opleider het gesprek te voeren, zodat hij of zij het niet alleen hoeft te doen.
 • de opleider bij het gesprek uit te nodigen voor support.

Een van deze licenties kiest de deelnemer als eindgesprek. Dit eindgesprek wordt beoordeeld ten behoeve van het behalen van een certificering om met de me.scan te mogen werken.

Wil je meer weten over de opleiding of direct aan de slag?

 

Praktische details

Kosten:
€ 1.750 excl. btw

Lesduur:
2,5 dag verspreid over 2 maanden

Deelnemers:
Max. 10 Deelnemers

Eerstvolgende data:
in overleg

Locatie:
Geldrop